Asemiesten maa
Suomi ei ole paikka, jossa voit sattumanvaraisesti kiusata ketään, koska se on maailman kuudennella sijalla aseiden määrässä asukasta kohti. Tuoreessa kyselyssä todettiin, että noin 34,2 prosentilla Suomen väestöstä on ase, joka on melko suuri määrä. Osa aseista ei ole laillisia, jolloin prosenttiosuus olisi vieläkin suurempi. Metsästys on yksi suomalaisten kansojen tärkeimmistä perinteistä. Tämä on yksi syy siihen, miksi suomalaisilla on niin paljon aseita.

Naku-uinnin maailmanennätys
Maailman ennätys suurimmasta määrästä täysin alastomia yksilöitä, jotka uivat yhdessä, oli kerran Suomella. Tämä ennätys tehtiin musiikkifestivaalin aikana itäisellä alueella, jossa 789 täysin alastonta ihmistä kokoontui uimaan. Tämä ennätys on hiljattain rikkoutunut “Strip and Drip” -tapahtumassa Meagherin rannalla Wick low Irelandissa.

Saunat
Suomalainen elämäntapa sisältää saunan yhtenä tärkeimmistä osistaan. Suomen väkiluku on noin 5,5 miljoonaa, eli on erittäin outoa, että maassa on yli kolme miljoonaa saunaa.

Pinta-alan vuosittainen kasvu
Jääkauden jäätiköiden painosta johtuva rebound-vaikutus ja pinnan asteittainen nousu merenpinnasta johtavat pinnan kasvuun noin seitsemän neliökilometrin verran vuodessa.

Fortum on Suomen suurin yritys
Aikaisemmin uskottiin, että Nokia on Suomen suurin yritys, mutta se on väärin. Nokia on suuruudeltaan kolmanneksi sijoittunut yritys Suomessa, jonka arvioitu markkina-arvo on noin 32,8 miljardia dollaria, varat noin 44,6 miljardia dollaria ja vuotuinen liikevaihto 50,1 miljardia dollaria. Fortumin markkina-arvo on arviolta 16,8 miljardia dollaria, varat 29,7 miljardia dollaria ja vuotuinen liikevaihto 3,9 miljardia dollaria.

Arvokkaita passeja
Suomen passit tunnetaan yhtenä maailman arvokkaimmista passeista. Suomen hallituksen tarjoamassa passilla on paras mahdollinen pääsy moniin maihin ympäri maailmaa. Monet Länsi-Euroopan maat tarjoavat tätä mahdollisuutta, mutta suomalaiset passit tulevat tämän luettelon kärkeen, koska viisumivapaus koskee noin sataaseitsemääkymmentäkolmea maata. Suomen passeilla oli vielä lisää ainutlaatuisia erikoisuuksia, kuten viisumivapaa pääsy Vietnamiin, ilman anomusta.

Kierrätysmaa
Suomi on maailman ykkösmaa muovi- ja lasipullojen kierrätyksessä. Suomessa kierrätetään vuosittain 90 prosenttia muovipulloista ja yhdeksänkymmentäkahdeksan prosenttia lasipulloista. Näin ollen Suomi suhtautuu erittäin vakavasti ympäristöön.

Epätavalliset lomat
Suomi tunnetaan myös monista epätavallisista ja kummallisimmista lomistaan. Kansallinen unikeonpäivä on juhla jota juhlitaan heittämällä viimeinen henkilö, joka herää, muiden perheenjäsenten toimesta veteen. Patikointi huskyjen kanssa, on erikoinen lomanviettotapa, jossa husky-omistajat menevät vaellukselle muiden huskyjen kanssa nauttimaan yhdessä.

Järvien maa
Suomen sanotaan olevan järvien maa, sillä sen rajojen sisällä on noin 1807888 järveä.

Kahvin kulutusmaa
Henkilön keskimääräinen kahvinkulutus Suomessa on noin kaksitoista kiloa vuodessa, mikä tekee siitä yhden maailman eniten kahvia kuluttavista maista.