Suomessa on pitkä lista epätavallisista kilpailuista, esimerkiksi vaimonkantokisoista, matkapuhelimen heittämisestä, suo-jalkapallosta ja ilmakitarakilpailusta. Puhutaan lyhyesti näistä kilpailuista.

Vaimonkantokisat
Suomalainen vaimonkantokilpailu on yksi maailman hulluimmista urheilutapahtumista. Tässä kilpailussa sinun on suoritettava kaksisataa viisikymmentä metriä pitkä esterata juoksemalla vaimo harteillesi. Tämän oudon tapahtuman voitto on olutmäärä, joka vastaa vaimon painoa. Kaikki aloittii 1800-luvulla Ronkainen ja hänen varasporukkansa, jotka tunnetaan legendaarisina suomalaisina ​​rosvoina. Nämä rosvot kävivät varastamassa ruokaa ja naisia ​​naapurikylistä. He hankkivat nämä naiset vaimoiksi. Nykyään vaimonkantokisoista, on tullut vuosittainen kilpailu Suomessa.

Matkapuhelimen heittokilpailu Suomi
Jossain vaiheessa jokaisen elämässä, kun heillä on riita jonkun kanssa, he haluavat heittää matkapuhelimia. Tämän turhauttavan tunteen kunniaksi Suomi järjestää vuosittain kilpailun. Kilpailu aloitettiin vuonna 2000. Tässä kilpailussa käytettävät matkapuhelimet ovat joko lahjoitettuja tai järjestäjien tarjoamia. Kilpailijat voivat vapaasti valita puhelimen, joka sopii parhaiten heidän käteensä. Kilpailijoiden täytyy heittää puhelimet mahdollisimman pitkälle etäisyydelle. Tähän saakka suurin pituus on noin yhdeksänkymmentäkahdeksan metriä, jonka Tom Philipp Reinhardt omistaa Saksasta. Kilpailun voittajalle annetaan uusi matkapuhelin. Tapahtuman jälkeen vaurioituneet puhelimet lähetetään kierrätykseen.

Suopotkupallokilpailu
Suopotkupallo on selvästi yhdistelmä suota ja jalkapalloa. Suopotkupallon maailmanmestaruuskilpailut alkoivat vuonna 2000 Vuorisuolla. Kilpailuun osallistuu vuosittain noin 200 joukkuetta, joihin kuuluvat ystäväryhmiä, yritysten työntekijöitä, urheiluseuroja jne. Tämä kilpailu pelataan noin kahdellakymmenellä Vuorisuon kentällä, joilla pelataan noin tuhat peliä. Suopotkupalloa pelataan yleensä 30 x 60 metrin pituisella kentällä. Yhdessä joukkueessa on yksi maalivahti, ja viisi muuta pelaajaa. Korvaavien pelaajien lukumäärää ei kuitenkaan rajoiteta. Suopotkupallon pelissä on kaksi kierrosta kymmenen minuutin välein. Seuraava maailmanmestaruuskilpailu pidetään Hyrynsalmella 19.-20. heinäkuuta 2019.

Ilmakitarakilpailu
Suomessa ilmakitarakilpailu on yksi asia, jossa eri puolilta maailmaa tulevat kansat kilpailevat. Oulu on paikka, jossa ilmakitaroiden maailmanmestaruuskilpailut järjestetään vuosittain elokuussa. Tässä kilpailussa ihmisten täytyy kuvitella kitara käsissään ja teeskennellä soittavansa kuvitteellista kitaraa. Se saattaa kuulostaa hauskaa kilpailua, mutta itse asiassa osallistujat ottavat sen hyvin vakavasti. Osallistujan kappale ei ole ehdottoman tärkeä. Tärkeä asia on tapa, jolla osallistuja soittaa kitaraa. Kilpailun voittaja voittaa valtavan rahapalkinnon.