Tervatynnyrin perinne on hyvin vanha. On tiedossa, että se aloitettiin luultavasti 1605: n ruutijuonen jälkeen, mutta tämän perinteen tarkkaa alkuperää ei vielä tunneta varoituksena siitä, että espanjalainen Armada lähestyi ja mökkien kaasutus oli jokin syy tynnyrien polttamiseen.

Soihtujen ja tynnyrien polttaminen tunnetaan olevan osa länsimaiden historiaa. Joka vuosi viidennessä marraskuussa Otteryn kaduilla tynnyreitä vieritettiin vuosittaisen perinteen aikana pitkin katuja. Se oli houkuttelevaa kuljettaa tynnyrejä olkapäillä ja vierittämistä sanottiin nöyräksi, mikä oli syy siihen, että tämä perinne syntyi. Nyt ainoa kaupunki, jossa kuljetetaan täysikokoista tervan tynnyriä maan kaduilla, on Ottery.

Länsimaiden talvikuukausina kuvaelma-kulkue on hyvin vanha perinne. Talvikuukausina monissa kaupungeissa ja kylissä viikonloppuisin näkyy kirkkaasti valaistu kulkue.

Yksi erittäin hämmästyttävistä faktoista tervatynnyreiden perinteisessä päivässä on se, että se pidetään joka vuosi marraskuun viidentenä päivänä. Tämä päivämäärä muuttuu vain, jos viides numero on sunnuntai. Tällöin juhlitaan perinteistä tervan tynnyripäivää 4. marraskuuta.

Kokko
Otteryn jättiläismäinen kokko on olennainen osa Otteryn vuosittaista karnevaalia. Historiallisesti jättiläiskokoilla on ollut monia sijainteja. Kokon kuvitteleminen kaupungin muistomerkin lähelle, oli hyvin vaikeaa. Viime aikoina St Saviors Meadow ja jokisaukkojen joki on myös Otteryn kokon koti. Useita vuosia nämä paikat on käytetty tähän perinteiseen tapahtumaan.

Valtavassa kokkotapahtumassa, tivolipaikka ja tulenkestävä jalusta ovat vierekkäin ja siksi usean ihmisen mielessä tivoli ja kokko liittyvät yhteen. Tulisijan tulenliekkien maaginen yhdistelmä ja ison maailmanpyörän värilliset valot vangitaan valokuvaajien toimesta.

Tulisijan rakentamiseksi kaikki yhteisön ihmiset alkavat kerätä tulisijan tarvitsemia materiaaleja kolme viikkoa ennen karnevaalia. Karnevaalin saapumisen merkkinä on perävaunun ja ensimmäisen täysin kuormitetun traktorin näkeminen. Yhteisöllinen oksiminen on tulos. Tulisijan korkeus on yleensä noin kolmekymmentäviisi jalkaa. Kokko viimeistellään vain viikkoa ennen karnevaalia.

Vuodesta 1958 vuoteen 2009, kokkoa varten, mies valittiin nuoresta perheestä. Mutta nyt useat lapset yhteisössä kilpailevat erityisessä kilpailussa. Mies, joka voittaa tämän kilpailun, valitaan kokon sytyttäjäksi. Karnevaalipäivän yhteydessä, tulisijan päällä, seremoniallinen kaveri saa paikkansa. Kokon liekeistä nauttivat kaikki ihmiset, jotka ovat läsnä kaikkialta, kun illalla karnevaalien varapuheenjohtaja asettaa liekin kokkoon soihdun avulla.